obey-robots.txt
28 Maart 2024, 21:57
Goedenavond bezoeker
Navigatie
RSS Feeds
Articles Blog Downloads Forums News Web Links
Nederlandse ISP's
· caiway.gebruikers.eu
· freedom.gebruikers.eu
· glasvezel.gebruikers.eu
· kpn.gebruikers.eu
· nlex.gebruikers.eu
· online.gebruikers.eu
· stipte.gebruikers.eu
· tele2.gebruikers.eu
· t-mobile.gebruikers.eu
· vodafone.gebruikers.eu
· xs4all.gebruikers.eu
· zeelandnet.gebruikers.eu
· ziggo.gebruikers.eu
Onderwerp bekijken
Een ieder mag hier "Nieuws van/over Telenet" posten.
 Onderwerp afdrukken
Telenet werkt aan 1Gbps internetsnelheid via de kabel
Admin
1Gbps internetsnelheid via kabel in aantocht
Het Belgische kabelbedrijf Telenet gaat honderden miljoen euro"™s in het eigen kabelnetwerk investeren om klanten in de komende jaren een internetsnelheid van 1Gbps aan te bieden.

In een periode van vijf jaar wordt vijfhonderd miljoen euro in de verbetering van de eigen internetsnelweg geïnvesteerd. Dit biedt volgens Telenet enorme mogelijkheden voor toename van data op het internet en dus ook direct voor verdere uitbreiding van de digitale economie en digitale toepassingen. Een onderdeel van het internetplan van het Belgische kabelbedrijf is het op termijn aanbieden van internetsnelheden van minstens 1Gbps op het gehele Telenet-netwerk aan haar klanten. Het is volgens Telenet het eerste zogenaamde Giganetwerk dat op deze schaal wordt uitgerold. Het zet Vlaanderen resoluut boven aan de lijst van regio"™s met de beste digitale infrastructuur van Europa. Het project biedt tevens werkgelegenheid voor 250 werknemers.

Verbreding digitale snelweg
Onderdeel van het internetplan van Telenet is om de internetsnelweg op het eigen netwerk van 600Mbps naar 1Gbps te verbreden. Het moet het netwerk van het kabelbedrijf geschikt maken voor nieuwe digitale en gelijktijdig te gebruiken toepassingen. Het sneller up- en downloaden maakt hier onderdeel van uit. Telenet-klanten kunnen in de toekomst ook zonder problemen video"™s in de best mogelijke beeldkwaliteit "“ waaronder HD en Ultra HD "“ naar apparaten kunnen streamen.

Pionier
Het nieuwe netwerk past volgens John Porter "“ CEO van Telenet "“ goed in de pioniersrol van het kabelbedrijf: "Telenet is altijd al een pionier geweest. Ook nu weer willen we onze bijdrage leveren aan de digitale toekomst van Vlaanderen. We zijn dan ook trots dat we met deze investering ervoor zorgen dat Vlaanderen koploper is in Europa is om een 1GHz netwerk van deze schaal aan te kondigen. Met het 1GHz-netwerk garanderen we dat zowel al onze residentiële als zakelijke klanten over de bandbreedte kunnen beschikken die zij in de toekomst nodig hebben. De uitbreiding van het netwerk creëert enorme mogelijkheden met betrekking tot video over internet, machine-to-machine communicatie, e-health, monitoren van veiligheid, cloud computing en andere toekomstige innovaties. Het kan een gigantische stimulans zijn voor de digitale economie in Vlaanderen."

Liberty Global
Het Britse mediabedrijf Liberty Global heeft een meerderheidsbelang in Telenet. In Nederland is het bedrijf al volledig eigenaar van UPC en heeft het een overnamebod op Ziggo gedaan. De Europese Commissie maakt uiterlijk op 3 november bekend of Liberty Global Ziggo mag overnemen. Bronnen rond het onderzoek melden dat Europa onder bepaalde voorwaarden met de overname akkoord lijkt te gaan. In dat geval worden UPC en Ziggo in de komende jaren samengevlochten en gaat het fusiebedrijf onder de merknaam Ziggo als één bedrijf verder.
Smile
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Telenet werkt aan 1Gbps internetsnelheid via de kabel', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Webmail Telenet Klaagmuur : 6 09 feb 2024
Telenet webmail Klaagmuur : 3 23 sep 2023
Terugkijk TV werkt niet meer Digitale radio of televisie storing : 1 01 sep 2023
wilde internet installeren Telenet Digitale radio of televisie storing : 1 18 aug 2023
Telenet Webmail & SPAM Helpdesk : 3 29 mei 2023
Gebruikers Online
· Gasten online: 2

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: francy
Inloggen
Geef gebruikersnaam

Wachtwoord



Nog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Leden enquête
Tevreden met Telenet?

Ja
Ja
62% [21 stemmen]

Nee
Nee
38% [13 stemmen]

Stemmen: 34
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 02 apr 2010
1,736,463 unieke bezoeken